17.2.2014

TAHKO

Heissan, en ole ehtinyt paljoa aikaa koneella niin tää blogikin on vähän jääny. On ollu kirjotuksia ja penkkareita ja vaikka mitä, huomenna tulee Vilpun kanssa puoli vuotta täyteen (tai kello on jo kohta puolenyön eli tänään) ja siitä se onkin lähtö niille pariksi päiväksi. Mutta löysin kumminkin pienen raon tulla päivittelemään, ja otin ihan listalta viimeisimmän eli sen kauan sitten luvatun tahkoreissun.

Taustoituksena vielä lähdettiin siis tammikuun vika viikonloppu koulun kanssa Tahkolle. Reissu on ollut jo pitkään (ainakin sen ajan mitä itse oon lukiossa viettänyt) koulumme perinteenä. Tai no koululta sinne lähtee vain yksi kurssi ja aika vähän porukkaa, mutta koska siellä on niin hyvät bileet ja pitäähän ennen koeviikkoa ja ylppäreitä vähän tuulettua niin tosi monet vuokraa samaksi viikonlopuksi mökit. Elikkäs ihan tässä päiväjärjestyksessä kuvia ja tapahtumia!

1.PÄIVÄ
Lähdettiin torstaina aikasin aamulla koululta kakkosten hoitamalla tilausajobussilla ja kaikki suju suhteellisen hyvin kun miettii, että lähdössä oli 50 innostunutta nuorta (ja lisää tuli vielä autoilla). Täytyy sanoa, että meiän bussikuski teki kyllä suoranaisen ihmeen kun se sai kaikkien kamat mahtumaan tavaratilaan, kun kaikilla oli isoin matkalaukku mitä kotoa löytyy ja siihen päälle vielä laskukamat. Päästiin kuitenkin hyvin perille, vaikka matkaan meni vaivaiset yhdeksän tuntia!

Perille päästyämme meidän mökkiporukka, eli minä, Loli, Pinja Irene ja kaksi Maria suunnistettiin uupuneina mutta iloisina kohti omaa, pitkään ja hartaasti etittyä mökkiä. Paikka oli upea, jaettiin sängyt ja pistettiin lakanat ja oltiin tosi innoissamme! Yhtäkkiä kumminkin huomattiin, ettei vettä tullut. Soitettiin sitten samantien huoltomiehelle joka tuli jollain föönintapaisella sitten lämmittelemään niitä putkia. Sanoi vielä päälle että jos sillä vehkeellä kuivaisi hiuksia niin tulisi aikamoinen permanentti, joka siinä väsymystilassa oli aika hauskasti sanottu. Oltiin kumminkin vielä positiivisin mielin ja ruvettiin tekemään ruokaa, kun kaikilla oli nälkä ja aateltiin, että kohta ne putket siitä sulaa.

No eihän ne sitten sulanut, huoltomies pitkään yritti lämmitellä niitä mutta ei onnistunut ja saatiin lopulta siirto kilometrin päähän vähän isompaan huoneistoon. Järkyttyneinä pakattiin kamamme ja minä ja Loli unohdettiin siinä aluslakanatkin sänkyyn. Paikka mihin meidät siirrettiin oli ihan kiva, mutta ei kyllä ollenkaan niin hieno kuin mökki mihin luultiin menevämme ja tämä uusi oli myös aika kaukana muista, kun luulimme olevamme ihan kaiken menon vieressä. Eihän me siinä illalla jaksettu enää bileisiinkään lähteä, juotiin vähän viiniä omalla porukalla, mentiin saunaan ja nukkumaan.

Kiitos kumminkin mökin omistajalle hyvästä palvelusta ja varsinkin huoltomiehelle, joka näki tosi paljon vaivaa meidän eteen :)

2.PÄIVÄ
Olo toisen päivän aamuna oli hyvä, johtuen siitä että oltiin menty ajoissa nukkumaan eikä biletetty koko yötä. Rinteitä ajatellen oltiin myös lähempänä, joka oli ihan positiivista monojen ja suksien kantamista ajatellen!
Kun vihdoin rinteet tuli näkyviin, oltiin Lolin kanssa aika järkyttyneitä (vain minä ja Loli mentiin laskettelemaan). Puolet vuoresta oli sakean lumipilven alla, eikä tiedetty yhtään mikä meitä ylhäällä odottaa.
Kun vihdoin päästiin huipulle, oli näky kuin antarktiksen lumimyräkästä. Näkyvyys oli ehkä viisi metriä ja tuuli kamalasti. Laskettiin ihan hiljaa puoleenväliin rinnettä, jossa yhtäkkiä tuli kirkasta. Nähtiin samalla, että lumitykit syöksi lunta joka puolella, mikä aiheutti tuon "sumun". Samat olosuhteet jatku melkein iltaan asti, mutta kivaa meillä silti oli ja uudet sukset toimi loistavasti!

Illalla päästiinkin ekaa kertaa kunnolla viihteelle, ja valmistautuminen alko melkein heti kun rinteestä päästiin. Teki kyllä mieli pienet päikkärit ottaa ja lihakset oli myös vähän hapoilla, mutta se ei haitannut! Mulla tunnelmaa vähän latisti se, että tajusin mökillä hukanneeni toisen laskuhanskan jota sitten kissojen ja koirien kanssa kävin vuokraamosta ettimässä, mutta sitä ei koskaan löytynyt. Ihan hyvä, ne oli aika rumat... Snif...
Tytöt olikin tehny siinä päivällä jo pitkään suunnitteilla olleita jelloshotseja!! Niissä oli siis alkoholipitoista hyytelöä ja ne oli tosi hienoja! Paljastu vaan, että niiden syöminen oli hieman hankalaa. Ite yritin juoda yhtä tommosta, mutta se ei lähtenyt sitten millään irti lasin pohjasta, vaan piti rupee lusikoimaan. Parit kuvat siinä tuli kanssa otettua.
Suunnattiin joskus yhentoista aikoihin illan kemuihin,jotka olikin jo kunnolla käynnissä kun päästiin perille ja osan kohalla jopa lopussa... Kivaa kuitenkin oli ja omiin sänkyihin päästiin lopulta nukkumaan, ajankohdasta en ole tosin ihan varma!

3.PÄIVÄ
Olo ei ollut ihan yhtä pirteä tänä aamuna ja rinteeseenkin kesti matka hieman kauemmin... Muttä päästiin lopulta perille! Sää oli tosi hyvä, mutta rinteet oli vähän huonossa kunnossa ja lihakset kipeinä niin ei siitä laskettelusta tullut kauheesti mitään ja tultiin Lolin kanssa aika aikasin takas mökille. Saunottiin ja syötiin kerranki ihan rauhassa, ja sitte alko taas hirvee rumba valmistautumisen ympärillä.
Illan teema oli Rave or Die ja porukka panosti siihen ihan huolella! Oli neonvärejä ja asut olivat melko niukat, mutta tosi hienon näköstä oli kun kaikki pukeutui teeman mukaisesti! Enempää kuvia mulla ei tältä päivältä ole, innostus kuvaamiseen ei ollut kovin suuri :D Panostin muutenkin vaa croptopin ja farkkujen verran, mutta kyllä nekin melko niukalta tuntu tuolla pakkasessa!
Ja näin oli luultavasti vika ilta Tahkolla, ainakin tän porukan kanssa, ohi, vähän haikea olo mutta mahtavat muistot jäi (jos jäi...)!

4. PÄIVÄ

Kotimatkasta ei mitään kommentoitavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti